Nettbutikk

Porselensknapper (ca nok til 50 personer)

Ekte porselensknapper inneholder både bunn,
glasur og pynt. Knappene ligger til sammen
ca 3 døgn i ovnen, i tillegg til tørketider, så
beregn god tid før gjestene kommer.

Ingredienser:
1 ganske stor bøtte med flytende porselensleire
1 ekstra stor porsjon med tålmodighet
1 tonn med nøyaktighet og pirk
Noe vann
Ferdig blandet glasur
Ca 50 kaleér

Bunnen:
Støp flytende porselensleire i ekstra store
gipsformer. Nå knappene er stive kan de legges
på egne brett for å tørke i ca 5 dager. Sjekk
regelmessig om de er glade og fornøyde. Deretter
lag hullene. Vask så omsorgsfull for å snille
knapper. Tørkes over natten. Stek knappene i
oven of fyr opp til ca 1000 grader. Ta de ut av
oven og legg til kjøling etter ca 20 timer.

Galsur:
Velg ut en fin farge som passer til pynten du skal
ha på toppen helt til slutt. Pass på et galsuren
ikke er giftig, det er veldig viktig i tilfelle noen
sleiker på knappene. Dypp så knapene i glasuren
og tørk 7 timer. Fjern så glasur fra hull så
skånsomt som mulig og lag en jevn kant mens du
synger litt for knappen. Stek i oven (uten
synging) å¨ca 1250 grader i 24 timer. Legg
knappene til kjølin.

Pynt:
Finn morsomme, snåle eler lekre illustrasjoner.
Lag kaleér av illustrasjonene med mystisk
keramisk farge. Påfør disse kaleéne på toppen av
den avkjølte glasuren, mens du holder knappen
under vann. Piece of cake! La kaleénetørke på
knappen natter over. Stek de på ca 800 grader
og ta de ut ettter ca 16 timer.

Sim salabim og abrakadabra, vips så de
lykkelige knappene ferdig!

Snella&Petronella AS - post@snellaogpetronella.no - Åmotveien 2 - 1389 Heggedal - Norge - tlf +47 934 40 433 - 914 938 619 MVA

Sidene er utviklet av Digi Publishing AS

Cookies